Welkom op Orion!

Dichtbij het centrum van de wijk Oosterheem ligt de locatie Orion. Het is een modern, kleurrijk en ruim opgezet gebouw waar groep 1 t/m 8 met veel plezier naar school gaat. Aan ons schoolplein grenst een extra gebouw (Zanzibarplein). In deze dependance liggen prachtige leslokalen. In schooljaar 2023-2024 zijn een groep 6 en de groepen 7 en 8 daarin gevestigd. Alle leerlingen kunnen spelen op ons gloednieuwe schoolplein. Daarin is ruimte gemaakt voor de natuur, spelen met zand en water en schaduwplekken.

Het gebouw aan Sumatra is via het schoolplein en de straatkant toegankelijk en heeft twee verdiepingen; de lokalen van de kleutergroepen bevinden zich beneden. Via de grote centrale trap middenin de hal gaan we naar de overige groepen op de eerste etage. Vanaf de eerste etage is volop zicht naar beneden en dat maakt feestelijke activiteiten extra leuk, bijvoorbeeld samen aftellen naar de start van een activiteit of samen zwaaien naar Sinterklaas die de school binnenkomt.

Er is ook een lift aanwezig. Dat betekent dat voor iedereen de hele school goed bereikbaar is.

Bekijk locatie Orion!

Alle ruimte!

Alle lokalen op de begane rond grenzen aan een ruime hal. De hal biedt ook de ruimte om een leuke thema-hoek in te richten. De onderbouwleerlingen kunnen dus niet alleen in hun eigen groep spelend leren, maar kunnen soms ook (groep doorbrekend) spelen en werken in de hal. Er staat een groot speelhuis dat we regelmatig ombouwen. Is het thema de camping? Dan bouwen een mini-camping en is het huis de receptie. Is het thema supermarkt? U raadt het al, dan wordt het speelhuis een supermarkt inclusief kassa, winkelwagentjes en heel veel boodschappen.

Op de brede gang boven staan extra tafels. Hier kunnen leerlingen prima zitten wanneer zij bijvoorbeeld samen aan een opdracht mogen werken. Vanuit alle lokalen is er zicht op de gang.

Nieuwsgierig?

Robin en Kyra vertellen u alles in een kennismakingsgesprek
over De Oostwijzer en geven u een vrijblijvende rondleiding.
Maak hieronder een afspraak.

Lekker bewegen

Bewegen is gezond. En het helpt je om daarna weer beter geconcentreerd te kunnen werken. Daarom vinden we bewegend leren belangrijk. Maar natuurlijk spelen we ook gewoon heerlijk buiten in de pauzes. Aan de achterzijde van het gebouw is ons schoolplein met klimrek en zandbak. We kunnen ook gebruik maken van het handbalveld dat direct aan ons plein grenst. Bovendien ligt er een groot grasveld dichtbij de school.

De school heeft een flinke speelzaal waar de kleuters alle ruimte hebben om te gymmen. Maar de speelzaal biedt meer mogelijkheden; het is tevens onze aula waar we bijvoorbeeld kunnen optreden voor ouders tijdens het forum of waar de ouderraad een disco organiseert voor alle leerlingen. In overleg met onze buren (basisschool de Oranjerie) kunnen we daarbij de aula verdubbelen.

De leerlingen vanaf groep 3 gaan twee keer per week voor de gymles naar de Oosterpoort. Deze sporthal grenst aan ons schoolplein en is dus lekker dichtbij. Ook de gratis naschoolse sport die meester Martin aanbiedt aan onze leerlingen vindt in de Oosterpoort plaats.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in onze gave school? Dan maken wij graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek en rondleiding, dit kan hier.

Let op: Bij de kleuters beïnvloeden de oktober-november-december leerlingen het aantal. Voor alle groepen geldt: de zwaarte van de groep qua onderwijsbehoeften telt ook mee in het kunnen aannemen van nieuwe leerlingen – directie en intern begeleiding zullen nieuwe ouders hier transparant over informeren zodat de best passende onderwijsplek gevonden kan worden, waarbij wij erkennen dat wij deze plek niet altijd kunnen bieden.

Voor schooljaar 2023-2024 geldt voor locatie Orion:
Groep 1/2 maan:
Groep 1/2 ster:
Groep 1/2 raket:
Groep 1/2 zon:
Groep 3a: VOL
Groep 3b: VOL
Groep 4a:
Groep 4b:
Groep 5a:
Groep 5b:
Groep 6a:
Groep 6b
Groep 7a:
Groep 7b:
Groep 8a: VOL
Groep 8b: VOL