Locatie Cygnus

Welkom op Cygnus!

De locatie Cygnus is gevestigd aan de Nieuwlandstraat in Oosterheem. Groep 1 t/m 8 komen hier samen in een mooi en knus gebouw. In de zomer van 2018 heeft Cygnus een flinke opknapbeurt gehad. De groepen hebben nieuw meubilair in vrolijke kleuren, een deel van de vloerbedekking is vernieuwd en voor de kleuters is een prachtige ruimte gecreëerd, ons kleuterparadijs!

kleuterruimte

Indeling van het gebouw

Op de begane grond van Cygnus bevinden zich de lokalen van de onderbouwgroepen. Op de eerste verdieping zijn vijf mooie lokalen voor de bovenbouw. Bovendien zijn er boven diverse (tussen)ruimtes waar leerlingen bijvoorbeeld prima in een groepje kunnen samenwerken aan een opdracht. Ook de teamkamer en de ruimtes voor administratie en intern begeleiding zijn boven. We zijn trots op onze overzichtelijke en opgeruimde school!

 

nieuw meubilair

Lekker bewegen!

Kinderen moeten lekker kunnen bewegen, ook op school; dat vinden wij belangrijk. De kleutergroepen kunnen elke dag gebruik maken van het speellokaal dat naast de kleuterruimte ligt. De leerlingen vanaf groep 3 gaan twee keer per week voor hun gymles naar de sportzaal in het Oostpunt. Het Oostpunt bevindt zich in hetzelfde gebouw als Cygnus, lekker dichtbij dus.

Tijdens de pauzes spelen de leerlingen op het schoolplein of op het veld daar tegenover. Het plein heeft een zandbak, een duikelrek, een stukje klimmuur en vooral de ruimte om heerlijk te kunnen spelen. Voetballen mag op het veld, daar is voldoende ruimte voor.

Cygnus heeft een enthousiaste Oudervereniging. Een flinke groep ouders staat klaar om allerlei mooie activiteiten te organiseren voor de leerlingen. Van boekenbal tot kerstdiner en van avondvierdaagse tot zomerfeest!

X