Welkom op locatie Cygnus!

De locatie Cygnus is gevestigd aan de Nieuwlandstraat in Oosterheem. Groep 1 t/m 8 komen hier samen in een mooi en knus gebouw. In de zomer van 2018 heeft Cygnus een flinke opknapbeurt gehad. De groepen hebben nieuw meubilair in vrolijke kleuren, een deel van de vloerbedekking is vernieuwd en voor de kleuters is een prachtige ruimte gecreëerd, ons kleuterparadijs!

Op de begane grond van Cygnus bevinden zich de lokalen van de onderbouwgroepen. Op de eerste verdieping zijn vijf mooie lokalen voor de bovenbouw. Bovendien zijn er boven diverse (tussen)ruimtes waar leerlingen bijvoorbeeld prima in een groepje kunnen samenwerken aan een opdracht. Ook de teamkamer en de ruimtes voor administratie en intern begeleiding zijn boven. We zijn trots op onze overzichtelijke en opgeruimde school!

Wij zijn ook trots op Bikkels! De Bikkelmethodiek is ons middel om de wereld een beetje socialer, sterker en vrolijker te maken. Met de Bikkelmethodiek in de klas, in een training of spelenderwijs gedurende de dag kan iedereen leren om steviger en sterker in het leven te staan. Bij sociaal sterk staan, hoort ook veiligheid en vertrouwdheid in een omgeving waar je wordt gezien en geaccepteerd. Hier zijn allerlei leuke lessen bij én sinds kort iets nieuws: de Bikkelgroet!

Het ontdekken van de wereld door te spelen staat bij ons centraal bij de kleuters! Wij doen dit door een rijke speelleeromgeving in te richten waarbij de leerkrachten de kinderen coachend begeleiden. De leerkrachten hebben in goed overleg met elkaar allerlei leerdoelen verwerkt in het thematische aanbod; zo leren de kinderen spelenderwijs alles over de wereld om hen heen (van rekenen tot tekenen). Als extraatje hebben wij veel ruimte gecreëerd voor de kinderen om (samen) te spelen! Wij vinden het fantastisch leuk om alles wat wij hebben geleerd te delen met ouders. Zie ook het filmpje van de afsluiting van het thema Circus bij de kleuters. Niets leuker dan een optreden voor alle ouders!

Lekker bewegen!

Kinderen moeten iedere dag bewegen, ook op school; dat vinden wij belangrijk. De kleuters maken elke dag gebruik van de speelzaal die naast de kleuterruimte ligt. Tevens gaan zij iedere woensdag bij juf Nikky in de grote gymzaal lekker bewegen. Iedere dag wordt er buiten gespeeld. De leerlingen vanaf groep 3 gaan twee keer per week voor hun gymles naar de gymzaal in het Oostpunt bij meester Martin. Het Oostpunt bevindt zich in hetzelfde gebouw als Cygnus, heel dichtbij dus.

Elke klas doet iedere dag iets aan bewegend leren; dit noemen wij onze Daily Move! Soms gaan wij dansen, soms buiten rondjes rennen, misschien een keer spelling met stoepkrijt of een Zweeds Loopspel over de Romeinen. Wij zijn bekend met talloze mogelijkheden! Door bewegend te leren zijn kinderen beter geconcentreerd tijdens de lessen en maken zij op een leuke manier de lesstof zich eigen.

Tijdens de pauzes spelen de leerlingen op het schoolplein of op het veld daar tegenover. Het plein is in mei 2020 vergroend en heeft een zandbak met speeltoestel, een duikelrek, een stukje klimmuur en vooral de ruimte om heerlijk te kunnen spelen. Voetballen mag op het veld, daar is voldoende ruimte voor.

Cygnus heeft een enthousiaste Oudervereniging. Een flinke groep ouders staat klaar om allerlei mooie activiteiten te organiseren voor de leerlingen. Van boekenbal tot kerstdiner en van avondvierdaagse tot zomerfeest!