Welkom op locatie Cygnus!

De locatie Cygnus is gevestigd aan de Nieuwlandstraat in Oosterheem. Groep 1 t/m 8 komen hier samen in een mooi en knus gebouw. De groepen hebben meubilair in vrolijke kleuren en voor de kleuters is een prachtige ruimte gecreëerd, ons kleuterparadijs!

Op de begane grond van Cygnus bevinden zich de lokalen van de onderbouwgroepen. Op de eerste verdieping zijn vier mooie lokalen voor de bovenbouw, plekken voor leerlingen om samen te werken en een flexlokaal voor extra ondersteuning óf uitdaging. Ook de teamkamer en de ruimtes voor administratie en intern begeleiding zijn boven.

De Bikkelmethodiek is ons middel om de wereld een beetje socialer, sterker en vrolijker te maken. Met de Bikkelmethodiek in de klas, in een training of spelenderwijs gedurende de dag kan iedereen leren om steviger en sterker in het leven te staan. Bij sociaal sterk staan, hoort ook veiligheid en vertrouwdheid in een omgeving waar je wordt gezien en geaccepteerd.

Het ontdekken van de wereld door te spelen staat bij ons centraal bij de kleuters! Wij doen dit door een rijke speelleeromgeving in te richten waarbij de leerkrachten de kinderen coachend begeleiden. De leerkrachten hebben in goed overleg met elkaar allerlei leerdoelen verwerkt in het thematische aanbod; zo leren de kinderen spelenderwijs alles over de wereld om hen heen (van rekenen tot tekenen). Als extraatje hebben wij veel ruimte gecreëerd voor de kinderen om (samen) te spelen! Wij vinden het fantastisch leuk om alles wat wij hebben geleerd te delen met ouders. Zie ook het filmpje van de afsluiting van het thema Circus bij de kleuters. Niets leuker dan een optreden voor alle ouders!

Kinderen moeten iedere dag bewegen, ook op school; dat vinden wij belangrijk. De kleuters maken elke dag gebruik van de speelzaal die naast de kleuterruimte ligt. Tevens gaan zij iedere woensdag bij juf Nikky in de grote gymzaal lekker bewegen. Iedere dag wordt er buiten gespeeld. De leerlingen vanaf groep 3 gaan twee keer per week voor hun gymles naar de gymzaal in het Oostpunt bij meester Martin. Het Oostpunt bevindt zich in hetzelfde gebouw als Cygnus, heel dichtbij dus.

Elke klas doet iedere dag iets aan bewegend leren! Soms gaan wij dansen, soms buiten rondjes rennen, misschien een keer spelling met stoepkrijt of een Zweeds Loopspel over de Romeinen. Wij zijn bekend met talloze mogelijkheden! Door bewegend te leren zijn kinderen beter geconcentreerd tijdens de lessen en maken zij op een leuke manier de lesstof zich eigen.

Sinds het schooljaar 2023-2024 heeft Cygnus ook een schoolhond; Bobby! Een hond helpt, oordeelt nooit en geeft onvoorwaardelijke liefde aan iedereen. Schoolhonden geven kinderen zelfvertrouwen, zorgen voor het vergroten van het verantwoordelijkheidsgevoel, hebben een positieve invloed op de groepsdynamiek en helpen kinderen op sociaal-emotioneel gebied. Bobby is te vinden in de klas, maar ook tijdens sessies van onze Kindercoach.

Alle kinderen komen uitdagingen tegen in hun jonge leven. Soms kan het voor een kind nodig zijn om hier 1-op-1 ondersteuning bij te krijgen van een kindercoach. Een kindercoach biedt een luisterend oor en ruimte om uitdagingen aan te kijken. Het kind mag zich uiten en leert vaardigheden om anders met de situatie om te gaan. Hierdoor komt een kind weer lekkerder in zijn/haar vel te zitten. Thema’s die o.a. geschikt zijn voor een kindercoachtraject zijn: onzekerheid, boosheid, faalangst, verdriet en verlies- of scheidingssituaties.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in onze gezellige school? Dan maken wij graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek en rondleiding, dit kan hier.

Let op: Bij de kleuters beïnvloeden de oktober-november-december leerlingen het aantal. Voor alle groepen geldt: de zwaarte van de groep qua onderwijsbehoeften telt ook mee in het kunnen aannemen van nieuwe leerlingen – directie en intern begeleiding zullen nieuwe ouders hier transparant over informeren zodat de best passende onderwijsplek gevonden kan worden, waarbij wij erkennen dat wij deze plek niet altijd kunnen bieden.

Voor peuters die willen aanmelden bij Cygnus:

Geboortejaar 2020 – VOL

Geboortejaar 2021 – 10 plekken
Geboortejaar 2022 – 27 plekken

Op dit moment schooljaar 2023-2024 Cygnus:
Groep 1/2A: VOL
Groep 1/2B: VOL
Groep 3: 1 plek
Groep 4: 1 plek
Groep 5: 1 plek
Groep 6: VOL
Groep 7: VOL
Groep 8: VOL