1
P1100929
3
2
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Sport Cygnus

Welkom op het sportgedeelte van onze website!

In onze visie geven wij het belang van een gezonde schoolomgeving aan. Daar hoort uiteraard goed bewegingsonderwijs bij. Op beide locaties hebben wij daarom een vakleerkracht gym in dienst. Voor Cygnus is dat meester Martin de Waard. Alle leerlingen vanaf groep 3 krijgen twee keer per week les van meester Martin in de grote gymzaal. Na school biedt hij op dinsdag (gratis) naschoolse gymactiviteiten aan de leerlingen van de bovenbouw aan. Ook stimuleert hij de leerlingen om deel te nemen aan diverse sporttoernooien die voor Zoetermeerse basisschoolleerlingen worden georganiseerd. Onze gevulde prijzenkast laat zien dat dit niet zonder resultaat gebeurt!

De kleuters hebben elke dag bewegingsonderwijs. Dit vindt plaats in de speelzaal. Daarnaast mogen alle kleuters ook wekelijks een half uurtje gymmen in de grote gymzaal bij meester Martin.

Kleuters in de grote gymzaal!
 

januari 2017:

De Oostwijzer mag zich opnieuw een jaar lang de beste schaakschool van Zoetermeer noemen en daar zijn we super trots op! Het eerste team bleek zaterdag 14 januari onverslaanbaar tijdens de kampioenschappen voor de teams van de Zoetermeerse basisscholen. Vinay, Reinier, Tim en Tjeerd wonnen zes keer en speelden ook een keer gelijk. Tim werd topscorer met zeven uit zeven.

Het tweede team behaalde een zesde plaats in een veld met 24 teams. Dat betekende net geen prijs, maar wel door naar de regionale kampioenschappen. Voor het tweede werden Fiona en NIek topscorer met vijf uit zeven. Het derde team speelde ook prima en deed veel ervaring op.

We feliciteren alle schakers met deze fantastische prestatie!