1
2
3
P1100929
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Cygnus

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van de Oostwijzer, locatie Cygnus/Delphinus. 

Op dit moment ziet u content van vorig schooljaar. Binnenkort gaat onze vernieuwde website online met alle recente informatie!

 

*************************************************************************************************************************

maart 2017 - De Oostwijzer kiest voor Bikkels!

Wij hebben u eerder geïnformeerd over de Bikkelmethode en de proeflessen die gegeven zijn. Tijdens de afgelopen studiedag hebben wij als team deze proefperiode geëvalueerd en zijn erg enthousiast. We hebben dan ook besloten om in alle groepen met de Bikkelmethode te gaan werken. 

Waarom Bikkels? Pesten is een ernstig maatschappelijk probleem. Uit onderzoek blijkt dat pestgedrag op scholen het best kan worden aangepakt door kinderen weerbaarder te maken. Kinderen die sterk en stevig in het leven staan, kunnen zich beter staande houden, grenzen aangeven, en zelf initiatieven ontplooien. Dit zijn belangrijke voorwaarden om enerzijds tot leren te komen en anderzijds zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied. De Bikkelmethodiek is erop gericht de kinderen weerbaarder te maken, goede sociale vaardigheden te leren, tools te geven om met angst en agressie om te gaan, hen te leren hun gedachtes uit te dagen en zodoende het gedrag hierop af te stemmen. Kinderen zijn zich bewust van hun gedachten en gedrag en kunnen op basis hiervan handelen. Zijn kunnen reflecteren op aardig, waardig en vaardig gedrag.

februari 2017 - hard werken en tijd voor een feestje

Na een maand waarin hard is gewerkt, de Cito-periode is afgerond en de adviesgesprekken voor groep 8 leerlingen plaatsvonden was het hoog tijd voor ontspanning. Op woensdag 22 februari vierden we met elkaar carnaval op school. Het was heel gezellig! Elke klas had een speciale carnavalsnaam of thema bedacht en daar een mooi spandoek voor gemaakt. Ook was er in een elke klas een carnavalsprins en –prinses. Tijdens de langste polonaise van Zoetermeer liepen ze trots vooraan hun klas, uiteraard met het spandoek! Verder hebben de leerlingen overdag een forum voor elkaar gehouden en kregen ze ook nog eens poffertjes te eten. Het was, dankzij onze enthousiaste oudervereniging, weer een fantastische feestochtend!

januari 2017 - We bouwen een huis

 Het thema 'we bouwen een huis' is in volle gang bij de kleuters! We zijn gestart met een architect in de klas. Nu werken er in onze hoeken ook architecten, metselaars, bouwvakkers en tuinmannen. Zelfs tijdens de gym oefenen we met kruiwagens lopen, draaien de kleuters op allerlei manieren rond, net als een cementmolen èn leren ze hoe een hefboom werkt. Genieten!

 

december 2016 - Kerst op de Oostwijzer

De kerstperiode is altijd een hele gezellige periode op school, ook dit jaar. We hebben mooie, lieve wensen in de wensboom gezien en sommige hebben we ook in vervulling gebracht. Alle groepen hebben genoten van een high tea in de klas. In de kerstviering hebben we geluisterd naar het kerstverhaal. En op 22 december vond de kerstmarkt plaats. Een terugblik op de markt vindt u in het filmpje hier. Fijne kerstvakantie en tot maandag 9 januari!

 

5 december 2016 - Sinterklaas op de Oostwijzer


 Met maar liefst 10 pieten bezocht Sinterklaas ook dit jaar de Oostwijzer. Alle leerlingen en heel veel ouders stonden langs het fietspad de Sint op te wachten. Met elkaar hebben we nog de Pepernoten-samba laten horen.

Gelukkig was ook de bus met pakjes op tijd gevonden; alles kwam weer helemaal goed! Sinterklaas heeft een bezoek gebracht aan alle klassen. Zwarte Piet ging zelfs op bezoek bij de zieke leerlingen thuis. Dankzij de Oudervereniging was het een prachtig feest waar we met veel plezier op terug kunnen kijken!

November 2016 - Sinterklaas, dat wordt een feest!

Het zijn feestelijke weken; de school is mooi versierd en de leerlingen lekker enthousiast. We zien uit naar de komst van Sinterklaas op school! Op Facebook zijn deze dagen veel foto's gepost rondom het thema Sinterklaas; van de bakpietjes, tot de rommelpiet en van Pietengym tot de werkkamer van Sinterklaas. U vindt ons op Facebook als Basisschool De Oostwijzer Cygnus.

 

Oktober 2016 - Schoolfruit:

De Oostwijzer is ingeloot voor EU-schoolfruit! Daar zijn we heel blij mee. Bij EU-Schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. EU-Schoolfruit werkt! Het is lekker, gezond, leerzaam en duurzaam!

* Het is lekker en gezond. Op dit moment eet maar 2% van de Nederlandse kinderen genoeg groente. Een kwart krijgt elke dag twee stuks fruit. De porties vergroten is gemakkelijk en levert gezondheidswinst op. Een goede eerste stap is: vaker fruit en groente eten op school.

* Het werkt. Leerlingen die naar een school gaan met een goed schoolfruitbeleid, kiezen thuis ook vaker voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente dan voorheen. 80% van de ouders vindt schoolfruit prettig.

* Een gezonde school presteert beter. Leerlingen op scholen waar gezond wordt gegeten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.

Hoe werkt EU-Schoolfruit?

EU-Schoolfruit ondersteunt scholen die leerlingen een gezonde boost willen geven. De Oostwijzer is met trots zo’n school! De Oostwijzer krijgt gratis fruit en groente: drie stuks per leerling per week, 20 weken lang. De eerste week dat wij fruit ontvangen en uitdelen aan de leerlingen start op 7 november. Zoals het er nu naar uitziet worden de uitdeeldagen: dinsdag t/m donderdag. Tijdens de 20 weken schoolfruit geven wij EU-Schoolfruitlessen, digibordlessen en Smaaklessen.

21 september 2016 - Sponsorloop:

Vandaag was de dag van de sponsorloop. Er lag een mooi parcours klaar waarin niet alleen gerend maar ook gesprongen en gekropen moest worden. Vol enthousiasme hebben alle leerlingen dit dan ook gedaan. De sfeer was super: muziek erbij, veel (groot)ouders en medeleerlingen die de lopers aanmoedigden en ook het weer werkte mee. We zijn super trots op alle leerlingen. Dankzij jullie inzet zijn we weer een stukje dichterbij een mooi lustrumfeest!

Als dank kreeg iedereen daarom een echt Oostwijzer-rugzakje van de directie. Dankzij de OR en een aantal sponsors was dit gevuld met een flesje water, een lekkere appel en div. leuke sportieve aanbiedingen.

 

 

september 2016 - Lawaaioptocht:

Het lustrumjaar is officieel van start gegaan. Alle leerlingen van de locaties Cygnus en Orion liepen in een lawaaioptocht met hun juf/meester naar een plek tussen de twee gebouwen in. Daar zongen zij met elkaar het lied Feest! En met ruim 600 leerlingen was dat prima te horen in Oosterheem.